Purgie i snježne radosti

Sve mace na svijetu valjda imaju svoje specifične navike, a jedna od Purgiju onih najdražih je sjedenje na prozoru. Bez obzira na doba dana ili godine, njegovo mjesto je na prozoru. Jedan od razloga zašto mu je prozor glavna atrakcija je park na koji naš stan gleda, u kojem je uvijek dosta živahno s obzirom na jako puno ljudi koji tu šetaju pse. Ovo je višestruko dobro, jer je Purgie zbog toga naviknuo na pseće goste kod nas, protiv kojih ne da nema ništa, nego su si i prijatelji… iako mislim da bi se on i sa žirafom brzo skompao.

prozor

Ovih dana mu je posebno zanimljiv snijeg na prozoru. Nije mu potpuno jasno o čemu se radi, pa gleda, promatra, istražuje, pa se na kraju odvaži i ugura nos u snijeg. Onda shvati da je hladno i mokro pa mu prestane biti zanimljivo. S obzirom da se u ovoj cijeloj priči radi o jednoj groznoj ljenčini, kad mu dosadi gledanje kroz prozor, preseli se fino na stolac ispod prozora, gdje spava dok, naravno, ne ogladni.

Kad smo kod spavanja, dosta mi je zabavno promatrati Purgija dok spava. Pretpostavljam da intenzivno sanja jer se često budi u mijauku. Očito sanja da je lovac ili nešto slično. 🙂

Leave a comment